Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2019

Δεκατριών χρονών σήμερα

Σαν σήμερα, 13 χρόνια πριν, γεννήθηκε το blog μου. Ο προσωπικός μου χώρος στο αχανές πέλαγος του διαδικτύου. Σε 593 αναρτήσεις κατέθεσα προσωπικές στιγμές, ταξιδιωτικές εντυπώσεις, αλλά προπάντων σκέψεις για βιβλία, βιβλία, βιβλία... Ο χώρος άνθιζε τα πρώτα χρόνια. Σχόλια, συζητήσεις, ομοφωνίες ή διαφωνίες με άλλους βιβλιόφιλους. Λυπάμαι γιατί τα blogs δεν είναι πια αυτό που ήταν άλλοτε. Άλλα μέσα επικοινωνίας, πιο εύχρηστα μεν αλλά πιο ρηχά (και συχνά ανόητα), το face book, twitter κ.λπ.  επισκίασαν τα blogs. Γι'αυτό κι εμείς, οι επιζώντες bloggers, καταφεύγουμε και σ' αυτά τα μέσα για αναδημοσίευση των αναρτήσεών μας.
"Το επ' εμοί, ενόσω ζω και αναπνέω και σωφρονώ", κατά τον αγαπημένο Κοσμοκαλόγερο, δεν θα πάψω να καταφεύγω στην ομορφιά, τη γοητεία και την παρηγοριά του blog, έστω κι αν πολλοί αγαπημένοι bloggers έχουν χαθεί στο δρόμο.
Χρόνια πολλά και σ' εσένα, Πατριάρχη Φώτιε, αν και τώρα πια, φαίνεται υπερβαίνοντας το Σχίσμα, συνοδοιπορείς με την Πάπισσα Ιωάννα.

10 σχόλια:

  1. Αγαπητή Φίλη. Διακριτικά εύχομαι Πολύχρονο τούτο το δικτυακό σου σπιτικό. Πολύτιμη η συνεισφορά του και ας μην φαίνεται.
    Σου εύχομαι να συνεχίζεις πάντα με εμπνεύσεις και δημιουργίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θερμά ευχαριστώ. Να που υπάρχουν ακόμα bloggers.

      Διαγραφή
    2. Φυσικά και υπάρχουμε, δρούμε, δημιουργούμε. Σε πείσμα πολλών. Να είσαι πάντα καλά και καλά κουράγια.

      Διαγραφή
  2. Δεκατριών λοιπόν κι εσύ σαν το Βιβλιοκαφέ!Πολύτιμο το μπλογκ σου Κίκα, καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχω κι εγώ και σας διαβάζω. Το δικό μου blog προσφέρει βοήθεια για θέματα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Grecian Geek Genius

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ. Σε πρόσθεσα ήδη στη λίστα ιστολογίων μου.

      Διαγραφή
    2. Σας ευχαριστώ πολύ. Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  4. Όσες οι στάλες τις βροχής
    και στα βουνά τα χιόνια
    τόσα διαβαστερά σου εύχομαι
    ευτυχισμένα χρόνια..
    Ευχαριστούμε Κίκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να εισαι γερή αναγνωστρια να τα εκατοστησει το ιστολογιο σου και να τα εκατομμυριασεις τα αρθρα σου σε αυτο.Χαχα!!!!
    Ξερω καλα τι μερακι εμπεριεχει μια τετοια προσπαθεια και τι ερωτας δημιουργικος ειναι.Μιας και διατηρω κ εγω τον δικο μου χωρο σχετικα με βιβλια, μπορουμε να συζηταμε κ εδω κ στον χωρο μου για διαφορα αναγνωσματα μας κ αρθρα μας...
    Ειναι συναρπαστικο να εχεις ανθρωπους να ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ επι της ουσιας για τα βιβλια κατι που πλεον δυσκολα το συναντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή