Τρίτη, Ιουνίου 21, 2011

Τα πέμπτα μου γενέθλια

Σαν σήμερα, πριν από πέντε χρόνια, έγραφα το πρώτο σύντομο σημείωμά μου στο μόλις δημιουργηθέν μπλογκ. Πέντε χρόνια από τότε, αναπολώ τις δεκάδες τα βιβλία που διάβασα, τις γνωριμίες με ανθρώπους που έκανα, την ανταλλαγή απόψεων με άλλους βιβλιόφιλους...
"Ένα φτερούγισμα είναι η ζωή και πάει" μου 'ρχεται στο νου μια σκέψη από το βιβλίο του Γιάννη Καλπούζου που διαβάζω τώρα. Ας κρατήσει αυτό το φτερούγισμα όσο πιο πολύ γίνεται κι ας είναι ένα ανάλαφρο πέταγμα σ' ένα ασυννέφιαστο ουρανό, πάντα παρέα μ' ένα καλό βιβλίο.

16 σχόλια:

  1. Anagnostria,
    5 χρόνια παρακολουθούμε ο ένας τον άλλο, διαβάζουμε, προβληματιζόμαστε, ακούμε απόψεις, μαζεύουμε εμπειρίες, βουτάμε στα βιβλία, συζητάμε...
    Το ένα ιστολόγιο στηρίζει το άλλο, ο ένας μπλόγκερ αντικατοπτρίζει τον άλλο, το ένα βιβλίο οδηγεί σε μια αλυσίδα αναγνώσεων...
    Χρόνια-μας πολλα
    Σου εύχομαι προσωπική μακροημέρευση και πάντα καλές αναγνωστικές επιλογές.
    Πατριάρχης Φώτιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλόχρονο το ιστολόγιό σου! Να συνεχίσεις να διαβάζεις και να παρουσιάζεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά! Περιμένουμε τα επόμενα εξίσου δημιουργικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ΒΙΒΛΙΟΚΑΦΕ: Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, αγαπητέ Πατριάρχη. Χρόνια πολλά και σε σένα, μια και μαζί γιορτάζουμε τα μπλογκικά μας γενέθλια, γεμάτα υγεία και καλά διαβάσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ΝΟ14ΜΕ: Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Μόλις σε πρόσθεσα στα ιστολόγια που παρακολουθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Γιάννης Πλιώτας. Θερμά ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με τις θερμότερες μου ευχές. Άντε και στην επόμενη πενταετία με πολλά ωραία βιβλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια πολλά ευγενική αισθαντική, αυθεντική, υπέροχη Αναγνώστρια. Είμαι τόσο χαρούμενη που σας συνάντησα στο απέραντο χάος του διαδικτύου, στο οποίο ξεχωρίζετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κι εγώ στο κλαμπ αυτών που χαίρονται που υπάρχει τούτο το μπλογκ. Εύχομαι πολλά πολλά χρόνια ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Librofilo, Εαρινή Συμφωνία, Κατερίνα Μαλακατέ: Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο για τις ευχές και τα τόσο καλά σας λόγια. Δεν ξέρω όμως τι άλλο να πω. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εχω χασει πεντε χρονια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εύχομαι τα 5 να γίνουν 10 και 15 και 20 και όσο περισότερα χρόνια, τόσο το καλύτερο για όσους/όσες παρακολουθούν τις αναρτήσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ΜΑΓΟΣ:Το πιο κολακευτικό σχόλιο που άκουσα ποτέ! Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Mike:Θερμά ευχαριστώ για τς ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπώ όλους για τα καλά τους λόγια στη φίλη μας την Αναγνώστρια. Ομως, νομίζω ότι η Εαρινή Συμφωνία τα είπε όλα: ευγενική, αισθαντική, αυθεντική, υπέροχη.

    Κίκα μου, Χρόνια Πολλά! Μέσα από την καρδιά μου σου εύχομαι να συνεχίσεις να μας ενημερώνεις για βιβλία που ομορφαίνουν τη ζωή μας.
    Να'σαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ζήνα μου, να' σαι πάντα καλά, να χαίρεσαι τη ζωή, την οικογένειά σου και τα ταξίδια σου, όπως μόνο εσύ ξέρεις. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή