Παρασκευή, Φεβρουαρίου 29, 2008

Βιβλιοφιλικό παιγνίδι

Παρόλο που δεν βρίσκω καμιά χρησιμότητα σ' αυτό το βιβλιοφιλικό παιγνίδι, εκτός ίσως από το να κυκλοφορήσουν στο διαδίκτυο τίτλοι βιβλίων, δεν μπορώ να αρνηθώ να συμμετάσχω, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του αγαπητού librofilo (όπου μπορείτε να δείτε και τους κανόνες του παιγνιδιού).
Απλώνω λοιπόν το χέρι μου. Ποιο χέρι όμως; Αν απλώσω το δεξί πιάνω άλλο βιβλίο, παρά αν απλώσω το αριστερό! Τι να κάνω; Αποφασίζω υπέρ του δεξιού. Αγγίζω το βιβλίο της Jacqueline de Romilly "Τα ρόδα της μοναξιάς" (εκδ. Συνάψεις, 2007). Ανοίγω τη σ. 123:" Έστω κι έτσι όμως, συνεχίζει να μου προσφέρει καινούριες πάντα χαρές. Διαλέγω τυχαία μια μεριά, κάθομαι κατάχαμα για ν' αφομοιώσω καλύτερα τούτη τη ζωή και τούτο το φως, ανεβαίνω να δω αν απομένει ακόμη στο δεντροπερίβολο κανένα φρούτο που σώθηκε από τις κίσσες. Κάθομαι και πάλι στο πεζούλι της μεγάλης στέρνας μεταξύ δροσιάς και λιακάδας με τη σιωπηλή συντροφιά του νερού, όπου καθρεφτίζονται τα ψηλά δέντρα που τόσο αγαπούν οι σκίουροι".
Παραδίνω τη σκυτάλη και καλώ να συμμετάχουν στο παιγνίδι τους:
Mike
Ευαγγελία
Χριστίνα Παπαγγελή
Φοίβο από την Κύπρο
ekt

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σου πω την αλήθεια, και μένα μου φάνηκε ανούσιο το παιχνίδι, ένας τρόπος να διακινούνται τα μηνύματα, παρόμοιο με το "στείλε σε δέκα φίλους σου αυτό το μήνυμα για να' χεις τύχη κλπ." Τελικά , όμως ΕΧΕΙ ένα νόημα: κατ' αρχάς γνωρίζεις μια καθημερινή πτυχή του άλλου (αν τηρεί βέβαια τον όρο του τυχαίου), γνωρίζεις βιβλία, αλλά και η τυχαία επιλογή σου δίνει μια γεύση απ' το βιβλίο.
    Σ' ευχαριστώ για την πρόσκληση, αλλά ήδη σε πρόλαβε άλλος!!

    (Χριστίνα- δεν ξέρω αν θα βάλω σωστά το όνομα χρήστη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου Χριστίνα, γεύση από το βιβλίο δεν νομίζω ότι παίρνουμε, αλλά ας είναι. Το παιγνίδι γίνεται πολλές φορές για τη χαρά του παιγνιδιού και μόνο και τίποτ' άλλο. Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή