Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2013

Τα έβδομά μου γενέθλια





Ακόμα μια επέτειος, ακόμα ένας χρόνος παρουσίας στη μπλογκόσφαιρα κλείνει. Κάθε χρόνος μου φαίνεται ότι περνάει γρηγορότερα από τον προηγούμενο, επαληθεύοντας για μια ακόμη φορά τη θεωρία της ψυχολογικής βίωσης του χρόνου.
Είμαι ευγνώμων στη ζωή για την αγάπη στο διάβασμα με την οποία με προίκισε, είμαι ευγνώμων γιατί μπορώ τώρα πια να έχω όσα βιβλία θέλω, τόσα, που ικανοποιώντας ίσως παλιό απωθημένο στερημένων παιδικών χρόνων, τα βιβλία να στοιβάζονται σε σωρούς που δεν προλαβαίνω να διαβάσω. Είμαι ευγνώμων για την ηλεκτρονική ανάγνωση που ευτύχησα να γνωρίσω, είμαι ευγνώμων για τις δεκάδες τους γνωστούς και άγνωστους φίλους με τους οποίους μας συνδέει η αγάπη του διαβάσματος.
Χρόνια πολλά και στο Βιβλιοκαφέ του Πατριάρχη Φώτιου, ένα από τα καλύτερα βιβλιοφιλικά blogs, που μαζί γιορτάζουμε τα γενέθλιά μας.

17 σχόλια:

  1. Anagnostria,
    υποκλίνομαι στη σύνεση και στην ωριμότητά-σου.
    Σου εύχομαι να χιλιάσεις τις αναρτήσεις, να εξκολουθείς να ευγνωμονείς τη ζωή για όσα σου έδωσε και για τα βιβλία με τα οποία στόλισε τη σκέψη-σου.
    Ευχαριστώ για τις ευχές
    και συνυπογράφω ότι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, για να κρατάμε τεντωμένο το σκοινί
    πάνω στο οποίο ακροβατεί η λογοτεχνία.
    Καλό καλοκαίρι
    Πατριάρχης Φώτιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣΝΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή Anagnostria, εύχομαι να είσαι καλά και να συνεχίσεις την προσφορά σου στην Λογοτεχνία,με αυτόν τον ωραίο,σεμνό και πολύ ουσιαστικό λόγο,που διαθέτεις.

    Με εκτίμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χρόνια σου πολλά anagnostria, σου εύχομαι να συνεχίσεις με την ίδια όρεξη και αγάπη για το βιβλίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύχομαι από καρδιάς ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στην αγαπητή αναγνώστρια και δύναμη για πολλές πολλές αναρτήσεις. Υποψιάζομαι ότι οι δυο λεβέντες της φωτογραφίας σίγουρα κάτι πολύ σημαντικό θα πουν σε λίγα χρόνια :)
    ΝΝ-Χ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια σου πολλά, καλή συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρόνια πολλά anagnostria,
    εγώ θα ευχηθώ το blog σου να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για τους λάτρες της λογοτεχνίας (αν δεν έχει γίνει ακόμη).

    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητοί φίλοι, έχω γράψει χιλιάδες λέξεις κι όμως αδυνατώ να βρω λόγια για να σας ευχαριστήσω για τις ευχές και τα καλά σας λόγια.
    Αγαπητέ Πατριάρχη, ευχαριστώ για τους χαρακτηρισμούς. Δεν ξέρω για τη σύνεση, όσο για...ωριμότητα, αν συμβαδίζει με την ηλικία θα έπρεπε να διαθέτω ακόμα περισσότερη!
    Αγαπητοί eva, ευχαριστώ. Χαίρομαι που αν και δεν γράφεις συχνά, με παρακολουθείς. Θα σε δούμε το καλοκαίρι;
    Αγαπητοί Βιβή Γ., desperado, N.N.X., filoteo, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Ήδη σας έχω στους συνδέσμους μου και σας παρακολουθώ.
    Τέλος, αγαπητό BOOK BLOG, σε καλωσορίζω στη συντροφιά των bloggers και σου εύχομαι πολλές καλές αναγνώσεις και πολλές αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολλές ευχές γι'αυτά σου τα γενέθλια! Σ'ευχαριστώ που μοιράζεσαι μαζί μας όλα τα ωραία βιβλία που περνάνε από τα χέρια σου. Καλό καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αργοπορημένη ανεπίτρεπτα θα σου ευχηθώ κι εγώ Κίκα μου. Χρόνια πολλά στο μπλογκ, καλές αναγνώσεις σε σένα. Χαίρομαι που συνεχίζεις με τον ίδιο ενθουσιασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητές Λητώ και Κατερίνα, ευχαριστώ για τις ευχές. Η διαδικτυακή φιλία και επικοινωνία μαζί σας με τιμά ιδιαίτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή δύναμη για συνέχεια πολλά - πολλά ακόμα χρόνια!

    Χαίρομαι για την -έστω και καθυστερημένα- συνάντηση. Εξαιρετικός διαδικτυακός χώρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κίκα μου, καλή μου.

    Καθυστερημένα, αφού σήμερα επιστρέψαμε από το ταξίδι μας, σου εύχομαι χρόνια πολλά, υγεία και δύναμη για να συνεχίσεις τις ωραίες αναρτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ Ευάγγελε, χαίρομαι για τη γνωριμία. Παρ΄όλο ότι το blog σου δεν είναι καθαρά βιβλιοφιλικό, σπεύδω να σε προσθέσω στη λίστα των ιστολογίων μου. Σε χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ζήνα μου, καλωσόρισες. Ποτέ δεν είναι αργά για ευχές. Ευχαριστώ πολύ. Περιμένω να ακούσω από κοντά τις εντυπώσεις σου από το ταξίδι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αγαπημένη Κίκα χρόνια πολλά. Να είσαι γερή δυνατή και να συνεχίσεις να διαβάζεις και να γράφεις. Είσαι η πυξίδα μας. Πιο πολύ μου άρεσε η δήλωση "είμαι ευγνώμων" τι ωραία που ακούγεται και πόσο σπάνια την λέμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γιόλα μου, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές. Να τα πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή