Τρίτη, Ιουνίου 23, 2009

Τα τρίτα μου γενέθλια

Να πω "Πόσο γρήγορα περνά ο καιρός" θα ήταν μεγάλη κοινοτοπία (αλίμονο, όσο μεγαλώνεις τόσο πιο γήγορα περνάει). Το "μου φαίνεται σαν χτες" επίσης χιλιοειπωμένο. Κι όμως συχνά δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να καταφύγουμε σ΄αυτές τις τόσο κοινότοπες εκφράσεις. Σ' αυτές καταφεύγω κι εγώ για να γιορτάσω την τρίτη επέτειο των γενεθλίων του blog μου.
Αισθάνομαι πολύ ευτυχής που συμπλήρωσα προχθές ακόμα ένα χρόνο "μπλογκικής" ζωής. Γυρίζω πίσω. Ξαναδιαβάζω και θυμάμαι. Βιβλία που με μάγεψαν και βιβλία που με απογοήτευσαν. Σχόλια κι επικοινωνία με φίλους, γνωστούς και αγνώστους. Στιγμές της ζωής μου που συνδέθηκαν με τα διαβάσματά μου. Και καταφεύγω και πάλι στην ευχή που πάει να γίνει κι αυτή κλισέ: "Του χρόνου και πάλι εδώ".

12 σχόλια:

  1. με ένα κλισέ, τότε και εμείς,
    Συνέχισε να διαβάζεις, για να (σε) διαβάζουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @nkarakasis Το σχόλιο από άγνωστο φίλο ιδιαιτέρως πολύτιμο. Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύομεν και εις την ...μπλογκόσφαιραν...που θα έλεγε και κάποιος παλιός πολιτικός. Να είσαι καλά Κίκα μου, να έχεις ωραία διαβάσματα και να μας χαρίζεις ωραίες κριτικές. Και αν διαφωνούμε κάποτε...ε, αυτό είναι το άλας της ζωής και της τέχνης.
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλη εν βιβλίω και συνοδοιπόρισσα Αναγνώστρια,
    τυχαία ξεκινήσαμε μαζί πριν από 3 χρόνια την προσπάθειά μας να σώσουμε τον εαυτό μας μέσα απο τις αναγνώσεις μας. Εύχομαι να κρατάς ψηλά τον πήχυ των αναγνώσεων και των σχολίων σου.
    Πατριάρχης Φώτιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή Αναγνώστρια,
    συγχαρητήρια για το όμορφο ιστολόγιο σου. Εύχομαι να συνεχίσεις να μοιράζεσαι μαζί μας τις εντυπώσεις σου για τα βιβλία που διαβάζεις για πολλά, πολλά χρόνια ακόμη...Καλό βράδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια Αναγνώστρια. Έχετε ένα από τα πιο αξιόλογα blog. Ελπίζω να συνεχίσετε με την ίδια όρεξη. Σας ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κλή συνέχεια και από εμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Eleni Tsamadou, L, ΒΙΒΛΙΟΚΑΦΕ, Λεμέσια, ΑΚΑΜΑΣ:kikaoly Θερμά ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας. Ακόμα κι αν δεν "πιάνουν" οι ευχές, όμως με ενισχύουν και με ενθαρρύνουν να προχωρώ. Και πάλι ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό που μετρά αγαπητή μου είναι ότι το κάνεις καλά και το ευχαριστιέσαι. Συχνά γίνεται σύντροφος στις ώρες της μοναξιάς μας. Είσαι εσύ και άλλοι τόσοι να σου γεμίσουν τη ζωή με λέξεις, σκέψεις και νοήματα. Εύχομαι να το συνεχίσεις με το ίδιο πάθος και η πλοκοπαρέα συνεχώς να μεγαλώνει να σε γεμίζει με εκπλήξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συγχαρητήρια αγαπητή Κίκα και καλή συνέχεια με την ποιοτική κριτική σου σκέψη και άποψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Φίλτατοι Γιόλα και Φοίβο, από καρδιάς ευχαριστώ για τις ευχές σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θερμές ευχές και από μένα αγαπητή αναγνώστρια και να είσαι πάντα καλά να γιορτάσεις πολλά ακόμα μπλογκογενέθλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή