Πέμπτη, Ιουνίου 21, 2012

Τα έκτα μου γενέθλια


Σαν  σήμερα, ακριβώς πριν από 6 χρόνια, έκανα τα πρώτα αβέβαια βήματά μου στον αχανή κόσμο του διαδικτύου, δημιουργώντας ένα βιβλιοφιλικό μπλογκ. Έξι χρόνια γεμάτα διαβάσματα, επικοινωνία με φίλους, γνωριμία με άλλους, αλληλοενημέρωση γύρω από το μαγικό κόσμο του βιβλίου. Τι ευτυχία!
Σήμερα, η πιο μεγάλη μέρα του χρόνου. Από αύριο, λεπτό με λεπτό, η μέρα αρχίζει να μικραίνει. Σ' έξι μήνες, βέβαια, θ'  αρχίσει να ξαναμεγαλώνει. Αλοίμονο όμως! Οι μέρες της ζωής μας λιγοστεύουν χωρίς πιθανότητα ανανέωσης. Ας είναι τούτες οι γραφές, οι ριγμένες στο πέλαγος του διαδικτύου, μια αντίσταση στον, κατά τον ποιητή, "φθονερό γέροντα και εχθρό πάσης μνήμης", το χρόνο.
Χρόνια μας πολλά, αγαπητέ Πατριάρχη Φώτιε, που μαζί κάθε χρόνο συνεορτάζουμε τα γενέθλιά μας.

11 σχόλια:

  1. Ωραία αίσθηση. Νικάς τον χρόνο με τη γραφή. Όπως οι συγγραφείς. Έτσι και οι αναγνώστες, βρήκαν διά των ιστολογίων τρόπο να αφήσουν τη σφραγίδα-τους. Βρήκαν τον τρόπο να αφήσουν το ίχνος-τους στο έδαφος της λογοτεχνίας. Ας είναι ίχνος δημιουργικό και καθοριστικό.
    Χρόνια-μας πολλά, Αναγνώστρια. Χρόνια ποιοτικής διάδρασης
    Πατριάρχης Φώτιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά, Κίκα μου. Ό,τι επιθυμείς και για το ιστολόγιο και για το βιβλίο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια πολλά Κίκα, να συνεχίσεις και να συνεχίσουμε να σε διαβάζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπημένοι φίλοι συμπλόγκερς, Πατριάρχη, Κατερίνα, Γιάννη, NO14ME, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας. Να 'στε όλοι καλά και να εξακολουθήσετε να εμπλουτίζετε τον κόσμο των μπλογκς με τα διαβάσματα και τις τόσο χρήσιμες απόψεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια Κίκα, σ'ευχαριστούμε για όλα σου τα κείμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή Λητώ. Δικές μου οι ευχαριστίες, γιατί εσείς με ενθαρρύνετε να συνεχίζω να γράφω, ακόμα κι όταν η ... ραθυμία πάει να με εμποδίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επτά χρόνια ένα ταξίδι υπέρβασης, χαμένη στις σελίδες ατέλειωτων βιβλίων, σε χώρες και ιστορίες ανθρώπων που δεν τις χωράει ο νους. Πώς να γεράσει ο άνθρωπος με τόση ευφορία; Χιλιόχρονη να είσαι Κίκα μου, να διαβάζεις και να μας ταξιδεύεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ πολύ, Γιόλα μου. Και για τις ευχές αλλά και για τη μακρόχρονη φιλία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κίκα μου, χρόνια πολλά, ευλογημένα και δημιουργικά. Ο Θεός να σου χαρίζει υγεία και δύναμη να συνεχίσεις τα αναγνωστικά και τα άλλα ταξίδια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια πολλά κ ταξιδιάρικα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή